Anotace: Útržky loňských básní.
Můj přízrak bloudí mezi poli,
Tvé oči odráží se na hladině
mezi stvoly
Najdeme někdy společný kříž?
Do nitra ubírá se
tisíc střepů
Vrátit se
do zákopů
Stavidla otevřené noci
štítila se černých komet.
Na nebi zaplály pochodně
a déšť střel rozptýlil oblaka.
Neměla už na obzoru vyjít naděje.
Pohřbená v cárech svých vod zabíjím
postupně jedno síto za druhým
Vtrhnu na Tvá území
a na kopytech krutosti
roznesu Tvé štíty.
Jsem netvorem
v srdci, nebo v ústech?
Čistota někdy jen víc poskvrní.
Zbavit se odlesků téhle lásky
bude těžká práce.
Ozvěna Tě neobejme.
Na konci tunelu je někdy jen další tunel.
Duše uvězněná v popelu spálených mostů.
Zahlédla jsem v lese vlka.
Viděl on mě v pustinách?
V jeho srsti odráží se smutek zapomnění.
Zabořit do ní prsty
znamená zatracení.
On mě povede cestou k sobě.
Nechám se vést?
Nechám se nést?
Jsem unavená z toho,
jak se pořád dívám do sebe.
Ale co jiného dělat,
když mám oči v sloup
dovnitř obrácené
Svaté písmo Tvých tetování
je ten nejkrásnější jed
Chci zlomit pečetě všech listin
vázaných v kůži a slzách
ztracených duší
Spálené naděje přinesou světlo do vyhaslých krbů
rozvrácených rodin
Dýchám do smotků
první přísliby
Slunce zvadlo,
květiny pálí,
vítr smete štěstí
do kaluží
Udělej si hnízdo v mých ranách
Vytrhám si útroby,
abych nasytila Tvůj hlad
Přikryju Tě svým neštěstím
Zahřeju Tě svým zoufalstvím
Uklidním Tě svými slzami
A odejdu k ránu
Miluji Tě
navzdory zdravému rozumu
Budu pro Tebe umírat
každou noc znovu
Proč musím stále padat na dno,
abys mi podal ruku?
Drž mě pořád!
Až půjdeš kolem mého hrobu,
nezastavuj se.
Mohla bych začít vyprávět.
Tohle se četlo úplně samo. No a ten konec to krásné orámoval. Blahopřeji k hrobu.
27.08.2024 11:37:05 | CoT
ST... je to úžasný číst. Jako bych se vydala na cestu...zajímavý, co všechno obsáhla. Každej krok byl o něčem!
26.08.2024 23:09:48 | cappuccinogirl