...a člověk si vzpomíná
a opět ho to dojímá:
záblesky slunce z minulosti
(vzpomínky),
a člověk ví, jak se věci mají, že
nikdy víc se na vyšlapanou pěšinu nenavrátí, -
a i tak si místy povzdychne:
svět navždy pozměněn,
svět bez Tebe,
svět pro cizí dlaně uhněten,
svět připomínající sen.
Prázdná množina srdeční
a na sta snah změnit status quo;
hodiny sluneční upomínají, že ještě
v duši prší city z deště;
ach, nechť smutné zlo v mé zahradě nezakoření,
nechť dále slábne srdce rozechvění,
sivé trápení,
a nechť smutný cit na jaře
se ve znovu zelený promění.