..
chtěl jsem se zeptat
VESMÍRE-odplato
pro koho makáš, za kolik?
za zlato?
za štěstí, za zradu, za pocit viny
VESMÍRE, vrať nás do roviny
..do lajny , do chvil ,okamžiků
moc toho nechceme
jen pochopení, možná romantiku
anebo jenom pár slov a ticho
možná pohlazení
.. bezpečný východ
.. VESMÍRE- seber už odvahu
přestaň nám házet
.. celé stromy
..chcem jenom zlomek v trvání
jen záblesk bytí
odraz od hladiny
dvou tváří ztracených v chemickém objetí
dvou zamotaných
a ve tvém pojetí....
bez šance na kratičké chvění
nemáme čím bychom(nic)
....k zaplacení
vinou se zdá se - snadno hází
Vesmír - ten viník tvůj - jenom zírá
jak malicherně chatrná je víra
když nesnáze lid v bytí doprovází
žaloba vznesena s prosbou - a je to
otázka k tomu za otázkou plyne
odpověď blízko máš - POZORNOST přetvoř
na nové vidění - a štěstí tě už sotva mine :))
08.09.2024 12:11:44 | šuměnka
být věci snadné, k uchopení
a světlo do všech koutů zří
pak smutku, hoře, ba slz není
a trápí se.. jen nemoudří
08.09.2024 12:21:09 | poeta
netvrdím, že věci snadné jsou
že světlo do všech koutů svítí
drsná je cesta za duhou
však přes bolest se blaho cítí
já jenom říkám; v úhlu hledu
že hledat viníka venku kdesi
je jako couvat, oči vpředu
a pro strom nejsou viděl lesy :)
08.09.2024 14:55:48 | šuměnka