Dva
Pluli si zimní krajinou
a s posledními doteky slunce
si tiše řekli: „Na shledanou."
Ponořeni v něžné vzpomínce
se každý vydal svou cestou.
V srdci štěstí v podmínce,
které hřeje pod vlněnou vestou
a barví mrazem zkřehlé líce.
To jsou ti, co zažili lásku čistou,
kterou nezažijí nikdy více.