Osudová

Osudová

Na cestě svým životem,
setkali se ve vlaku času.
Dlouho spolu nebudem,
naříkalo stovky hlasů.

Vzplanuli žárem tisíce sluncí,
okusili manu biblickou.
Duše slíbily si lásku nehynoucí,
těla však nemají sílu nadlidskou.

Spala v jeho něžné náruči,
na růžích měla ustláno.
Po vůni dálek srdce jí zatouží,
zmizí než přijde další ráno.

Její tep už mu nezpívá,
byla pro něj vším,
celému světu to zazlívá,
z jeho bytí zůstal jen stín.
(..a pití..)

S příslibem věčnosti mu dopisy psala,
ale čas je němý vrah.
Moc dlouho jsi dívko čekala,
na staré fotky sedá prach.

Z dálky psaní nikdo už nenosí,
z dívky je stará dáma.
O další léta teď Boha prosí,
zůstala na světě sama.

Kdyby ještě šanci dostala,
seč mrtvé už nikdo nevzkřísí,
ještě na stokrát by ho objala,
do nebe to zoufale zakřičí.

Slzami zkrápí krabici vzpomínek,
jeho tvář jí ve snech mává.
Zbyl jí po něm z dopisů komínek,
to se někdy s láskou stává.
Autor Elisa Day, 22.09.2024
Přečteno 104x
Tipy 10
Poslední tipující: IronDodo, Ďábel sám, Psavec, Kan, die4roses, Ž.l.u.ť.á.k., mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí