Anotace: ... když sledujete čísi obraz, neumíte se ho nabažit a stejně tak to neumíte adekvátně vyjádřit, no...
Eva v ráji
Jak Cranachovo plátno k romantice svádí
tvá štíhlá, ladná ruka, co hebké ňadro hladí…
Pak uchopí ho jemně;
pro tvar jablka z Ráje snad
a já bych stokrát věděl rád,
co jenom Pánbůh sám teď ví;
pro tu neskutečnou krásu,
kdy každý snad si pomyslí
na nekonečnou spásu,
přicházívá tvrdý pád …
Teď však jsem s tebou v Ráji
a budoucnost je v dáli,
chci ochutnat tvé ovoce,
jež pramen vlasů lehounce,
a stejně cudně halí…
Když náhle, na tvé nezralé květy
usedne a přitiskne své rety
pár motýlů, všech vůní světa znalý;
pak mohu pronést závěrečnou pravdu:
„Tvůj obraz je teď dokonalý!“
já ten obraz vidím
a trochu se teď stydím
za všechny Evy v ráji
co s jablky si hrály...:)
překrásná báseň*
25.09.2024 09:25:03 | Sonador
... není proč se stydět, vždyť tou svou hrou- možná- někoho potěšily... a moc děkuji, vážím si toho...
25.09.2024 12:05:51 | mravenec