Poklady babiček
Poklady babiček
uvnitř svých srdíček,
srdíček laskavých,
chytrých rad, zlatavých.
Chudobou protkaných,
rodinou hýčkaných,
mozolu bolavých,
neštěstí potkaných.
Pokladu nejcennějších,
pohlazení nejmilejších,
vzpomínky nikdy nevymizí
miluji Vás moc,
až za svět pro mě ještě cizí.