pár švestek
je první říjen
hrdliček schoulených
i nás tuláků chycených do ostružin
a hladový podivín prve
ještě seděl u vody
a popíjel
zase jsi řekla že je moc štíhlý
který si rovná záda
v prozaických souložích
nazval tě snad karová deprese?
ty básnířko
utichlas
-
okoralé city po měsíci vztahu
ani tělo neláká
pro stíny slz vsáklé do oprýskaných zdí
zevšedněli jsme si navzájem
nezájem
jak se srdcovým králem esa tmy
ty vrány dál nosí smůlu
kde bušil nadějný pazourek
ještě si vzpomínám …
podzime!
ty její pazoury psaly si na moje záda
ale nic jsem necítil
protože měl jsem na nich naloženou minulost
prokletých jar
milování a kručení
potom jsem roztál
že jednou tu čarodějnici upálí syté chtíče
a dneska v máji?
dneska kola kloužou zchřadlou loukou
ve vodě není živo
a povodně myšlenek
přikrývá popelavé dílo
co sjíždíš lede?
není tu nikdo
jezírko?
ach ano
viděli jsme se s láskou chvíli v termálu
potom na nás nebe seslalo listí
buchty dělaly slíváky s hrubou moukou
ovoněná v bavlnce píšící tajná přání
v mrazících vylezla rozcuchaná šípkovým
sluncem
hledala usínací srdce?
ticha!
chtěla vědět
už procitl
udivený poeta klopil zrak
ty trny!
jiný by se chechotem polil
těkavou
jako svátost milostivých kostelů už věděl
kam kráčí ta jasná baculatá paní na vysokých podpatcích
jemně mrholí
ale ona chce dunět v rytmu deště
klape osiřelou ulicí z wellness doteků
a šeptá
hvězdáři hvězdáři
tady? jsme v cihelně!
jakoby se chtěla
ptát cestou vyvrácených stromů
už tě někdy pálily cihly?
v zimě měla jen rukavice a šálu
a nahá kázala teď se budeme modlit
…
kdo to měl vydržet?
Přečteno 81x
Tipy 11
Poslední tipující: IronDodo, narra peregrini, jort1, Ž.l.u.ť.á.k., cappuccinogirl, Psavec, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (4)