Dvě srdce
O smutku, o pláči jsou řádky srdeční
o tom,
co cítí ve své múzy objetí.
Jak potom
diví se smutnému dojetí;
když náruč tak prázdná na zasněném plátně ční.
Proč tolik spěcháš, a vydechnout nedáš…(?);
přes slzy očima ten zpěv tiše čtu si.
Snad abys řeklo mi: „Mám síly dost-
na city radost i zlost,
na všechny mínusy, plusy…“
Mám v sobě místo i na úzkost, na lásku,
na černou oblohu či hejno modrásků,
jež za mnou přiletí odkudsi z nebe,
aby svým půvabem, přes věky, století,
otevřeli bránu mou jenom pro tebe…