Poznání
Oči tvé, okřehek v modravé tůni,
ňadra, sladký vína hrozen.
Vnímám tvou plnou, závratně tajemnou vůni,
však není mi přáno;
stejné jít pěšky, jako za vozem…
Vlasy v nich pěšinka – procházka v obilném poli.
Pohlédneš, zašeptáš: „Přej si cokoli…“
jak potůček lesní ševelí tvůj čistý smích,
„jdu severním směrem, ránem, podvečerem
i nocí, kdy přeji si poznat jen dědičný hřích…“
A potom, když nad ránem slaďounké hrozny tvé sklízím
a všechno co bylo dřív, zdá se mi najednou cizím,
chápu tu touhu a říct bych ti chtěl:
"Opojné je sbírat z tvé pleti zlatavý pel…"
křehké... krásné, a moc mě baví válet si ten okřehek po jazyku:) tak lahodné slovo to je...*
04.10.2024 22:22:41 | Sonador
... no, a lidi mu říkají žabinec, což si nezaslouží... on občas, když je přemnožený, nevypadá úplně vábně, ale podívej se někdy v létě na jednotlivou rostlinku; je neskutečně něžná... jo a děkuji...
04.10.2024 22:25:07 | mravenec