Anotace: Jako studna v poušti co nevysychá, když zvířený písek horko vzývá, v mých žilách jsi proud ......
Jako studna v poušti
Co nevysychá
Když zvířený písek
Horko vzývá
V mých žilách jsi
Proud
Někdy o překot se dereš dál
Až tam kde já to vzdal
Až tam kde můj život
S tebou ztroskotal
Jako moře v bouři
Co lodě sem tam vláčí
A přístav v mlze
Dál se ztrácí
V mých žilách jsi
Proud
Život skřípe
A mělké vztahy nestačí
Vše rychle plyne
A rozmazané kolem
Se otáčí
Jako struna kytar
Co tolik písní zpívá
Překvapí
Že potlačená láska
Je tak živá
V mých žilách jsi
Proud
A zvláštní silou
Potom ona vzplane
Staré strhne
Nové povstane
Vše spálí jako
Troud
(Hanuš Šparlinek, 3.10. 2024)