Nejsem
Jsi boží dílo, nad kterým On rdí se
majetnickou pýchou;
v tu chvíli tichou…
Kristus z kříže natáhne ruce…
k tobě,
v té době,
kdy Caravaggio sám,
i já tu chvíli znám,
si štětcem… probodne… srdce…
Jsi věčné téma k zamýšlení…
Kdy co poeta, což případ můj však není,
hraji si s ňadry tvými, jak s milostnými rýmy…
Pak tělo tvé jako sochař hnětu
a chceš – li, po milování, proti své vůli,
balím ti cigaretu…
a noc? Je teprve v půli…
A potom, náhle, probudí se ve mně malíř…
chudý, jež za poslední halíř,
koupí si dřevěnou paletu,
abych do mléka a krve víru
zamíchal pomněnky; na znamení smíru…
Nejsem však básník, co všechny svoje věty,
vloží do představ, jak do vlasů ti květy
a v uších mu zní jenom tango
jen tango a… kastaněty…
Nejsem a chtěl bych; třeba i prokletý…
Kdo do slov umí srdce dát,
toho nebudou druzí proklínat ;)
Krásný večer:)
08.10.2024 20:41:01 | Emily Říhová
... tak to nebude o mně, asi... ale moc děkuji...
08.10.2024 21:10:42 | mravenec
...a o kom by to asi bylo, pod tvými řádky? ;)
Krásný večer, Mravenečku
10.10.2024 20:41:36 | Emily Říhová
... tak moc děkuji, ale je tam přece jen ale...
10.10.2024 20:43:46 | mravenec