Úsměv

Úsměv

Anotace: Dnes ráno.

Vidím tvůj úsměv na tváři
Jako sbírku plnou koláží,

Koláží vkreslených do mraků
Na nebi všedních zázraků.

To vše se stává ve chvíli,
Když barevní motýli

Spočinou na tvých rtech,
A tak vždy zastaví můj dech.

A do morku kostí
Zakousne se pak zlostí

Pravda,

Že tvůj smích
By snad mohl být pro mne hřích.

Má lásko, zatím jediná,
V duši se hluboko zatíná

Bolest.

V tichu spadlého špendlíku
Mračíš se už jen ze zvyku.

Ale to, co hledám, neztratíš,
Nevidouc mě tím utrápíš.

V čase trpkých jeřabin
Bodá tak silně do slabin.

Tak hledám vzácný okamžik,

Jako jehlu v kupce sena,
Jako zlatý prsten ze dna

Moře.

Je sladkou vůní šafránu,
Když rozzáří mě po ránu,

Jak všední a přitom vzácný.
Autor d'artagnan, 11.10.2024
Přečteno 87x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, šuměnka, Psavec, Tomcat, Gaspi03, cappuccinogirl, zase já, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

nádherné vyznání se..

11.10.2024 13:41:13 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí