Láska to je

Láska to je

Anotace: Láska to je...pro každého něco jiného. Pro mě pusy na čelo a tortilly v krabičce z plastu. A pro tebe?

Láska to je, když se skláníš,
když se klaníš lásky-plně,
plný citu, jsi tu, záříš.
Sázíš, ale užs vyhrál.

Láska to je, když slyšíš.
Šeptem našlapuješ, když se vracíš,
a v šuplíku schováváš lístky z koncertů
a konců.

Láska to je, když máš víru,
že tóny klavíru
chutnají po vínu v Kamzíku
a pak ve víru velkoměsta sleduješ,
jak jí vlasy vlají v aleji hvězd.

Láska to je, když usínáš
ruku v ruce a čas proklínáš
protože víš, že tu hlavu do klína
nebudeš moct pokládat věčně.
Věř mně.

Láska to je, když naše oči vidí stejnou krásu.
Pohledy, co přinášejí spásu,
plamínky vlasů,
pusy na čelo
a tortilly v krabičce z plastu.
Oceány v nás a Platón o šestý ráno,
snad nevyhasnem
jak nedopalky, co hoří na koši,
když jdeme zase popsat
už dávno počmáraný plátno.
Autor Malenka, 11.10.2024
Přečteno 68x
Tipy 9
Poslední tipující: die4roses, Kan, Elisa Day, jort1, zase já, Ž.l.u.ť.á.k., cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

krásný!

12.10.2024 20:43:12 | die4roses

líbí

Tohle roste s každým přibývajícím řádkem... líbí se mi to:-)*

11.10.2024 19:09:17 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí