Odlesk

Odlesk

Zažil jsem to úplně poprvé,
že člověk může krvácet i bez krve.
Vyřvu se, protože hrobů myšlenek vykopal jsem už hodně,
ale tahle pořád vstává ze země.
Vrací se jako vrány
a klove
a cupuje mě,
bezcitný maniraptor,
a všechny negativní emoce jsou krát,
už nevím, jak se radovat, už nevím, jak se smát.

A proč? Pro tebe?
Ne, to nejsi ty, je to jen iluze,
zurčení mi přijde jako zpěv
a jak se ženeš pryč, tak přijde mi, že lesk
jsi ty, ale to jen zablýskla ses na chvíli,
zůstáváš chladná a tvůj tok nezměním.
Přestože jsem nikdy nepil,
mám chuť na tvůj pramen,
ne, to je žízeň po vodě nepoznané,
pokud ale vážně sahají tvé břehy
a co si mé oči domyslely?
Autor K8OS, 20.10.2024
Přečteno 61x
Tipy 10
Poslední tipující: Lesní žínka, Ž.l.u.ť.á.k., Frr, Gaspi03, Psavec, cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tohle se mi neskutečně líbí, verše na sebe pěkně navazují, bez rytmických nedostatků, povedená plynulá báseň s krásnými metaforami.

27.10.2024 14:54:35 | Lesní žínka

líbí

Děkuji Ti! :)

27.10.2024 18:45:28 | K8OS

líbí

ST... ať je to odlesk z jakejkoli očí, je to silný inspiro*

20.10.2024 22:45:03 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel