Bez nadsázky
Vidím tvůj půvab v každém tangu světa,
tvé oči v záři léta-
vic;
už nechci
nic,
po přáních všech je veta.
Jenom být s tebou;
co možno přát si teď víc…?
Vidím tvá ňadra v ostrých štítech hor,
když drze čelo moje, všem zvykům navzdor,
k tvému tělu se kloní.
Jen ať mi má hrana zvoní!
A mravokárci pyšní
v svých cnostech tolik hříšní
s havrany v sadu plném višní,
vedou svůj pohřební chór…
Slyším tvůj hlas
včera i dnes, nebo zítra
zase a zas.
V každém taktu Bolera od Ravela
myšlenka mě napadá smělá;
milovat se s tebou v každý roční čas,
jak Vivaldi laskat se s múzou svojí.
Ach, tolik krás na mysli se zjeví
a řeknu si, co jiný neví:
„Za hříchy světa to stojí!“
Vidím tvoje ústa v údolí jahod sladkých;
za letních nocí tak krátkých,
když trhat je jsem pak směl
i setřít ten zlatavý pel
z mechu
u studánky poznání,
od brzkého večera po ranní svítání;
za časů milostných vzdechů…
Vidím tvé půvabné nohy.
Jsou s to okouzlit i bohy
všech řeckých i římských bájí,
ať oči jim slzami tají
pro osud jaký jenom oni znají,
když andělé kol kterých kráčíš
a sukni si od těch slz smáčíš,
na trouby, jež Jericho dobyly
a k zemi by i hradby srazily,
k oslavě tvé krásy… hrají…
Cítím tvou vůni,
když jako Achilles v čarovné tůni
získáš nesmrtelnost pro svoji krásu
a Helios strach má ze tvého jasu.
Však ke svojí smůle nepořídí nic.
Co ještě dodat; co ještě víc…?
Ach... ta láska!:-)
Pěkné dílko.
21.10.2024 23:29:15 | Ž.l.u.ť.á.k.
... zkus ji také někdy; doporučuji... a děkuji...
21.10.2024 23:31:47 | mravenec
Už se párkrát stalo:-)
21.10.2024 23:33:42 | Ž.l.u.ť.á.k.
... a...?
21.10.2024 23:34:32 | mravenec
Super! Až se příště narodím, určitě do toho půjdu znovu:-)
21.10.2024 23:37:20 | Ž.l.u.ť.á.k.