Přicházíš…
Přicházíš se soumrakem,
ladným, tanečním krokem,
v němž chřestí kastaněty
a tvoje svůdné rety
šeptají tvé jméno;
v mé duši vypáleno,
čarokrásné noci... v ústrety.
Pak v louce tvého těla,
vykvetou – snad jsi to též tak chtěla-
pod polibky… květy…
Přicházíš o půlnoci,
spoutáš mě do své moci,
zvuk kostelního zvonu
rozepne tvoji sponu
vlasů;
temnou…
Únava vábí k spánku,
však vím, že do červánků
chci na svých ústech cítit
tvou kůži sametově...
jemnou.
Zdá se být spousta času
ochutnat tvoji krásu,
topit se v zlaté řece
a není hříchem, přece,
když nechci vyjít z klece
svých představ milostných;
to přece není hřích…
Přicházíš za úsvitu
v době čarovných mýtů
o věčně novém
zrození snovém,
kdy život nadechne se
a Slunce Zemí třese:
„Vstávej!“
Zjevíš se, nekonečně krásná,
vím, že budou šťastná
všechna ta jitra s tebou
ať hřejí, nebo zebou;
tu naději mi, prosím,
dávej…
Přicházíš za poledne.
Jsem žebrák, který zvedne
diamant v prachu cest.
Podáš mi svoje ruce
a já s bušícím srdcem
nechám se potom klidně
tím šedým prachem... vést…
přichází, jak mlha nad údolí
jak tajemná podzimní ticha
přichází ránem, když vstávat bolí
a svět - právě narozený, opatrně
jen láskou dýchá...
překrásná báseňka*
23.10.2024 09:15:02 | Sonador
... no, svůj líbezný komentář jsi si ohodnotila sama a ušetřila mi tím složité vymýšlení, za což děkuji...
23.10.2024 11:07:43 | mravenec
Jen láska smí vést Tě po cestách,
kde nevadí louže ani prach,
s ní v objetí nemusíš ze života mít strach :)
Krásný večer, Mravenečku
22.10.2024 21:39:51 | Emily Říhová