už tě nepoznávám

už tě nepoznávám

ze zdi mračen nám čouhaj dráty
kdo seš ty
a kdo jsem já ty
že musíme sobě lát
jak máš mě

jako listopad a bosé paty


jsi podzimní bleskem
jsi deštivá
jsi listí
co mě dusívá

tak pojď dáme se do boje
o moje práva
o tvoje
ať máš noc jako s diamanty

rozšířené zorničky
hvězdy
roztoužené aksamity

ať zelená se jarní tráva

sláva svítíš
nebo už jen rozblikáváš?

jak tříští láska svět v zrcadle

ve stoje

letí po mně váza

ta příšerná ničivá tajna

zpráva rána

růže

byla jsem

ale už tě nepoznávám


když sténáš slova času
zajatci mraků
z nichž ta špinavá duše
zaplaví naše hráze doteků

jsi podzimní
jsi deštivá
jsi zatměná vášní
jak zapálená saze

udusit mě kouřem ze srdcí

vždyť

jsme jen smogovi milenci

a ty byla jsi


obloha

byla jsi moje sváté nebe a žádný hřích

jen sníh
a na něm slzy podzimů touživých

hoříme dál o nocích

ty trne

ta z plaménku z uschlých růží

bojovnice duší

už tě nepoznávám
Autor J's .., 23.10.2024
Přečteno 60x
Tipy 17
Poslední tipující: IronDodo, jort1, Iva Husárková, jitoush, Ořešník, CULIKATÁ, Sonador, cappuccinogirl, Gaspi03, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

jen sníh
a na něm slzy podzimů touživých

krásně smutné. :-))***

24.10.2024 03:22:18 | Iva Husárková

líbí

ST
Protože té bojovnici duší
to i přes všechno to nepoznané
pořád moc sluší
hvězdáři
pane...
Kreslí ji krásně
tvé básně
a slovy
vypoví
skryté v srdci...

23.10.2024 15:32:29 | cappuccinogirl

líbí

...děkuji a to je taková milá nepoznanka
i hvězdáři přišlo cosi skryté zvláštní
proč tak naboso a zápasit s ním chce...

23.10.2024 21:36:54 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí