První polibek víle…
V zelených polštářích lesního mechu
bosá na palouku ležíš.
Spočíváš tiše s paží na břiše
Klidně a beze spěchu,
dlaní tak něžnou,
jak byla bys kněžnou,
cudně své tajemství skrýváš a střežíš…
Vlasy, dva potoky zlaté
v soutěsce ňader líbat tě chtějí.
Snad proto se nestydím,
a jenom jim závidím
tu touhu i možnost
mít to, co já si jen přeji...
Okouzlíš srdce; běží tak prudce
a touha má klopýtá za ním,
když v obavách a přece rázně
zahodím za hlavu bázně;
potom jako ve snu ryzím
se nad tebou pomalu skláním
a polibkem něžným pak sklízím,
úrodu splněných přání…
Otevřeš oči, obloučky obočí
kreslí ti na čele vrásku:
„Ach básníku smělý,
čekám už věk celý
na tvoji troufalou lásku…
Pěkné.. takovéhle kousky mě vždycky hodí o pár desetiletí zpět..
25.10.2024 08:13:15 | Sid
... hmno... tak teď nevím, jestli je to dobře, nebo ne... ale děkuji...
25.10.2024 15:27:44 | mravenec
taková šípková... víla:) co se něčím moc hezkým... probudila...*
24.10.2024 21:53:36 | Sonador
... mno... psal jsem to v první osobě... jen psal... proto asi to hezké probuzení... díky...
24.10.2024 21:55:26 | mravenec
zní to jak kdyby byla už tak trochu mrtvá,
na pitevně, se pak, odehrává scéna zvrhlá :D sorry :D
24.10.2024 20:54:20 | die4roses