chemická nezná cín

chemická nezná cín

Anotace: ... a tak se dál v životě ztrácím

v těkajících momentech
byl pozdraven hvězdář bez vlaků

hezkou tmavovláskou s mikrofonem

dobrý den

a dál nic nevím

slov

jako když se vpřed

osmou zavírá a mají tam vagon lidi sov

kterým vadí že nezvládám život

a vždy u vody se potápím

když přijdou čtou

večer je smutný stín



a to jsem ještě
ptal se

jestli už je osm

okatá podívala se hodinkám

kuc kuc vojáčku

mám to chápat že si dáme kuskus?

pus


*

však už chladím

nevím proč po mně zkontrolovala pádící box
když jsem v něm zatím neplakal
hlady
a jel pro chleba

drezínou na nechutenství
protože v hicu se mi nechce vybojovat horký brambor

ale zahlédl jsem rohlíky
už balené
v sáčku s nálepkou
na strouhanku

a tu duchem přítomnou tmavovlásku menší postavy hned u sebe

už jsem chtěl říct vy mě určitě chcete u ohně roztavit...

a ona néé néééé to mi nebertéé

a vtom nějací řízci cizinci pozdních hodin chtěli i tři sáčky

a vědět proč to mate na zemi


hvězdář se víc nedozvěděl

asi neví kde je diadémové slunce

a aby mozek nezdržoval
v přepravce byl nějaký scanner zavalen vrácenými rohlíky

strouhanka
u hvězdáře
nebude


nákup jsem stihl za pět osm
ale tak nějak stydlivě že už jsem tmavovlásku nezahlédl
a jen cítil že je

myslím

kdybych se ohlédl
viděl bych za sklem králíčka jak ukazuje kyš kyš
a pak že je ráda že už nám

padla

nezeptal jsem se totiž kde je mrkev pro sněhuláka huhuláka v létě
v zimě života

a řekl si že severní korunu pro podzimní
vlasy bereniky ukáži jenom královně z egypta


přiletěla zvědavá sfinga

a já neměl čím zaletovat slzy

myslela si
asi že je
u japonského obrazu cink-cink

tak jsem na ní houk jaká je chemická osoba cínu na tři?

a ona řekla měď
Autor J's .., 01.11.2024
Přečteno 54x
Tipy 14
Poslední tipující: IronDodo, jort1, nehledaná, Psavec, zase já, Iva Husárková, mkinka, šuměnka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

omg...

01.11.2024 16:42:36 | jort1

líbí

:DD

taky jsem se ztratila
abych šla zase na začátek
a potom 3x dokola

až Galaxii Bereniky učešu, tak třeba zavolá
mi hvězdář, že je pátek

a že už drezína nás čeká / tak honem do díla :)

01.11.2024 11:28:42 | šuměnka

líbí

... děkuji
ale hvězdář se ztrácí protože nemá lásku
je vlastně jako ten cín

01.11.2024 18:59:02 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel