Navěky dlužníkem

Navěky dlužníkem

Malé dítě
s rozbitým kolenem
více slz než krve

vyváženě utěšuji
rozbije se toho
mnohem víc

to ale neříkám a objímám

Jdeme spolu do lékárny
kde prodávají zmrzlinu
úsměv mohl být širší
koleno ale pálí

někdy chlad léčí
když je třeba pistáciový
a rozpouští se v pusince
poslední slza opouští kanálek

Úsměv si sbalil kufry
a přestěhoval se do očí
které se na mě dívají
jako kdyby viděly anděla

Tohle ti nikdy nesplatím, myšáčku
Autor Symbolic, 03.11.2024
Přečteno 75x
Tipy 13
Poslední tipující: Fractura cordis aperta, cappuccinogirl, šuměnka, Marten, lesní víla, Ž.l.u.ť.á.k., Psavec, Kan, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

úplně ty oči vidím :)

celý vlastní Vesmír řídí
s přesahem do těch dalších v okolí

a bez nároku - v jejich lásce nás nic nebolí

04.11.2024 10:18:55 | šuměnka

líbí

Pěkné...

03.11.2024 19:48:27 | lesní víla

líbí

Pěkná... že ty máš srdce?:-)

03.11.2024 17:44:35 | Ž.l.u.ť.á.k.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel