Ty
Kam dopadnou tvá slova, rozkvétají růže,
když vstoupíš, slunce vychází.
Nad hedvábí světa, je ňader tvých kůže
a úsměv vysvobodí ze všech nesnází.
Tvá chůze tangem ženy voní,
oči smaragdy i nebe.
Před krásou duše básník hlavu skloní
a Kristus s laskavostí pohlédne na tebe…