Hledám dívku s očima, co vidí za horizont,
která v mlze najde světlo, kde jiní spatří jen stíny.
Toužím po té, co umí ztratit se ve světlech města,
a najít místa, kde náš čas plyne ve slovech a tichu.
Dívku, co zná noční klid a věří, že jednou
sepíšeme vlastní příběh, stránku po stránce.
Jsem ten, co mluví možná až moc,
a doufám, že mi odpovíš,
že se usměješ, jako bys říkala:
„Taky tam někdy patřím.“
A kdo vlastně jsem?
Introvert, vnímavý Rak,
co hloubku schovává za úsměvem,
a Opice, co se umí zasmát, když život překvapí.
Tvrdohlavě lezu výš, i když cesta není snadná,
vždy připravený podělit se o radost i plán.
Hledám tebe – takovou, co mi bude inspiraci,
abychom spolu zkoušeli, jak daleko nás
odvaha a smích mohou dovést.
Teda, to je nápad!
Asi taky zkusím něco sesmolit, třeba se nějaká chytí.. :-)
Akorát, že většina bab si řekne: A jéje.. básník.. nepoužitelné poetické psycho-pako..
Fakt.. zkušenost..
Ale jinak super.. Líbí se mi to moc..
08.11.2024 08:07:38 | Sid
dráhy čtenář , děkuji ti přečtení mého díla.No já nejsem žádný básník a nikdy ani nebudu ,jsem jenom prostřednik , protože má ústa mlčí ale mysl křičí a ruce píší.
08.11.2024 12:12:38 | zápiskyzméhlavy
Tohle je super. Něco jako ze soutěže o nejlepší inzerát :)
Fakt se povedla
07.11.2024 19:06:20 | Planeta.Q
věřím, že přesně takovou potkáš za prvním rohem
jak zkoumá spáry budovy a kudy vede cesta
a bude oblečená jako správný bohém
a usměje se na tebe - a už nebude umět přestat :))
07.11.2024 15:52:57 | šuměnka