Růžové brýle

Růžové brýle

Čarokrásní motýli se vznáší

mezi barevnými listy bulvárního plátku,

hladká mouka se z okna práší

na mé růžové brýle, jež leží na lehátku…

 

Ach, dvojjazyčný slovník se začal listovat

závanem prudkého větru otevřel se zrovna na straně,

kde se nachází to nádherné slůvko milovat,

cítím, že voní opojně jak divoce kvetoucí stráně,

na nichž jsem moc ráda lehávala s Tebou,

jen já a Ty - mé druhé já… Ne, dost!

Vzpomínky se jako draví ptáci klubou,

tohle už je přece dávno minulost…

 

Čarokrásní motýli se vznáší

mezi barevnými listy bulvárního plátku,

hladká mouka se z okna práší

na mé rozbité brýle, jež leží na lehátku…

 

(14.8.2008)

Autor LaBruja, 09.11.2024
Přečteno 90x
Tipy 22
Poslední tipující: IronDodo, Gaspi03, Marťas9, Vivien, šuměnka, Kan, enigman, Ž.l.u.ť.á.k., Anfádis, kudlankaW, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Vyčaruj nové bezděky hned
Aby zas o kráse byl kolem svět

:)

09.11.2024 20:14:40 | šuměnka

líbí

co si nejdřív lehnout na lehátko, pak se ty brýle nerozbijou...

09.11.2024 15:04:10 | enigman

líbí

Líbí se mi to moc. Celkem omšelé téma, ale neotřele zpracované. Stejné čtyřverší na začátku i na konci, to mě baví. Připadá mi to trochu jako text nějakého songu, snad i proto mi sem zapadají (a nedráždí mě) gramatické rýmy...

09.11.2024 09:26:40 | Koala

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel