Noční košilka
Stírám si čelo tvou noční košilkou.
Má barvu nebe, kterým jsme před chvilkou,
tiše i nahlas se procházeli.
Tak, ruku v ruce;
dvě horká srdce.
A tlukot jim počítat oba jsme chtěli;
Když byli jsme tak
… smělí
Až otřu si z tváře,
krev, pot a brzy
snad vlasů tvých záře
mi prozradí, proč také...
slzy…