Anotace: Co spojí Lithium a srdce? Báseň o podivuhodném vztahu mladého člověka k elektronice.
Lithiové srdce
Lithium,
Kardium,
Pouto,
Mezi náma.
V běžném stádiu,
bez tebe nežiju.
Jsi mé okno,
do neznáma.
Bez nebe,
od rána do noci.
Bez tebe,
cítím se bez moci.
Svádí mě záře,
z tvého pod displeje.
Vedle tebe,
nepřijdu si bez naděje.
Porno,
Zprávy,
sociální sítě,
zábrana.
Toď ono,
proč nepustím tě z hlavy.
Proč stále chci tě.
Jsi před světem moje záchrana.
energií vždy tě dobiju.
Jsi jak boží opium,
jež držím v ruce.
Tvé Lithium,
mé Kardium.
Jsme jedno srdce.
Umělá inteligence připadá občas, že má duši.Obcas uleví při řízení,ale je to jen dočasné, hlavní odpovědnost má člověk,co se děje na silnici.
19.11.2024 15:21:45 | mkinka
velmi trefně ztvárněný vztah moderní doby
nechápu / ale i chápu to zároveň / to téma
jsou sice i jiné způsoby, jak se dobít
ale vše je pro něco, a Vesmír nejlíp ví, proč načal tohle schéma :)
19.11.2024 15:21:02 | šuměnka