Obraz
V přítmí svých myšlenek
vidím ten… obraz.
Stojíš v něm o stěnu opřená
a v zrcadle půvabný odraz
krásou se stydlivě červená.
Košilku, jež sdílí tvůj spánek,
nadnese lehounký vánek,
když půvab odhalí,
zadoufám zpovzdálí,
že možná, až zastudí,
v živůtku pár spících poupat ze sna se probudí.
Andělská křídla jsou tvoje ruce,
slyším neklidné, bušící srdce,
jak tangem, když klapou střevíce.
Pak každá tvá proměnná
mi k dojetí ukáže odkaz
a ze všech kostelů světa,
ozve se jediná věta…
v přítmí svých myšlenek vidím tvůj obraz
.