Houpačka
Včera jsme byli tak marní,
má dívko, krásná…
Dnes možná já,
zítra pak ty-
je to jak houpačka jarní-
zas budeš šťastná…
jak tolikrát…
Kolem nás dozrál jablečný sad;
brána do ráje, kde není snad,
ten, co všechno by smetl
a zkazil
na kolena všedních dní oba nás srazil;
had…
Volám své rozhodné: „Ne!“
nocí, za bílého dne…
Jablka sládnou a voní,
stromy své koruny skloní
a ve vsi za kopcem klekání…
… zvoní…