Setkání s andělem
Potkal jsem anděla,
byl krásný jak sen...
Měl blízko k Bohu,
a tak myslel jsem,
že zeptat se mohu:
„Odkud máš krásu…
i oči,
z nichž hlava se…
točí
a do ráje zvou...?“
Tu odpověď jeho
dodnes mám v srdci,
když v hlase svém s něhou
mě oslovil přeci:
"Kéž krása má stane se tvou..."