Slzy ledu
V podzimní trávě našla jsi; snad střípky skla.
„Rozbité zrcadlo?“ tiše sis posteskla.
Ne, byly to slzy,
jež ztratil jsem brzy,
po včerejší půlnoci
a do rána zmrzly.
Při procházce bezmocí,
kdy v oknech celého světa,
jsem marně tvůj obraz hledal
když mrazivý vítr se zvedal,
a jediná ze tvých úst věta,
v předjarní vánek,
úlevný spánek
a noc se ve světlo denní
náhle, jak zázrakem, změní.
Nocí však zněl jen zpěv trubadúra,
čas bez tebe, ta pomstychtivá stvůra,
se poťouchle z temnoty směje;
přichází chvíle, či čas…
beznaděje…?