Dvě jména
Spatřil jsem tě v dáli;
jméno tvé je Nevinná.
Vlasy ti větrem vlály
na kraji strmé skály
a kol severská krajina
jasně zářivých květů;
já za tisíce světů
nedal bych ani jedinou,
ze všech těch vzácných chvil,
o nichž jsem často snil
a přidaly mi sil
… žít…
Dopředu zas dál, hledat Svatý grál
tak, jak jsem si přál;
a jít.
Tak viděl jsem tě tam,
tvůj obraz dávno znám
a můžeš si být jistá,
že k jménu, které máš,
si přívlastek dnes dáš…
jsi Čistá …