Rušivý klid

Rušivý klid

Planá, čirá nenávist
A temná, plná vina
Nutí mne na kolena
Klesat a otázky si klást.

Klidem již nic nedokážu,
Lidem nic víc neřeknu,
Avšak sebe se vždy leknu
Když od času se odvážu.

Pak mě chopí známé chmury -
Jak chlupy se mi naježí,
Pochopím, že mi náleží
Sám potkat všechny noční můry.

Ach! Vidět tě naposledy,
Dýchajíc, žijíc - pouze tak,
Upnouti na tě ten zrak,
Co prázdné teď má pohledy.

Nejsi klíč - už vůbec prach,
Také nespíš a můry máš.
Však i ty, kamkoli se zadíváš
Víš, že páchne lásky pach.
Autor RDL, 27.11.2024
Přečteno 83x
Tipy 17
Poslední tipující: IronDodo, Jarunka, jort1, Rafinka, šuměnka, zase já, Iva Husárková, Ywach, mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Dílo hmatatelné, prožité a tato terapie psaní má smysl, člověk ze sebe dostane určitě věci, které mu pomohou se posunouti dál.

27.11.2024 18:03:22 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel