Nás dvou... rozhovor...

Nás dvou... rozhovor...

Anotace: ... když máte s milou rozdílné (?) názory...

Nás dvou… rozhovor…

 

O přírodě, Bohu, vedli jsme rozhovor.

Hřálas, jak kamínka; v zahradě zimní.

Milá má ke mně se přimkni,

když černí havrani

krouží nad hlavami

a kolem nás;

dávno už ve sněhu,

s ohledem na něhu

odkvetl zimostráz.

Chór jejich leká,

snad proto poklekám-

ač trochu se bojím-

před krásou, odvahou tvojí.

Kdo tedy lásko, pravdu z nás dvou má?

Má milá neskromně – dnes jsem to já.

Vždyť ty jsi příroda, kterou Bůh vládne.

Otázky těžké, odpovědi… snadné…

Autor mravenec, 27.11.2024
Přečteno 32x
Tipy 5
Poslední tipující: šuměnka, mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

milá je moudrá zdá se!

ano, to sama Existence přírodou vypráví o své kráse :)

28.11.2024 08:19:07 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel