Ó dlaně bezpochyb

Ó dlaně bezpochyb

Anotace: *

Hlas pravil...

Láska mi je dána z hvězd.

Po schodech nahoru
a uvidí se, jestli přísvit otevře mateřskou clonu.

Odemykám dveře od dvora ikeban
a taj rozblouzní mé trosky citů.

V ústech imaginace plane.
V očích jas i tma, z jakých srdce v ohni žhne
za rozkoše plíživé bez rozpaků.

Ukaž na mapě anatomické cílení
ať mohu ti nemožné světa vdát
už chci, nechceš-li otálet
se vpít jak rozinka v punči se skořicí
má zamilovaná švitoření.

Tehdy jsem uznal vinu.

Ó dlaně bezpochyb
k nerozloučení svých přilehlých jam
je krotce návazná v pokušení.

Ó dlaně bezpochyb stiskni je
a zněžni růži prosby seté.

Ó dlaně tvé.
Autor Dejvis, 29.11.2024
Přečteno 37x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, Sonador, zase já, mkinka, šuměnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Krásná básnička a děláš radost.

29.11.2024 19:09:24 | mkinka

líbí

..kdybych já chodila navěky světem

neschopím pochopit prosby tvé seté

ó dlaně bezpochyb k té, jíž jsou věté

růže ty znežněny návazným květem...:)

29.11.2024 19:07:05 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel