jsme tu pro vás

jsme tu pro vás

Anotace: hvězdáři

* hrajete?

karty... kostky...

* a co šachy z kostí?

zeptala se hvězda máje
když si prohlédla několik mých kreseb
skladných tmavovlásek
ztroskotaných pirátských korábů


nemocen strnulostí
strádám
a do hvozdu je dál

a dál

padám

* … ale tady – ukázala - sen v dívčím klíně

zapomenutý kvítek na pelesti

ptáte se co se stalo v pokoji jehož číslo jsem zapomněl

* opravdu? a položila skleněný petrklíč

:

slečno na šachovnici
tahy vám nejdou

snad bude lepší když budu v kamrlíku sama

pro velkého psa
jde tolik světla do náměstí

kdo snad propadl se v přáních že tenký led

a nad ním cinká amulet

nebudu se hádat

neřekl stínu síria
ani jak se má

ani se nezeptal prokyonu na květinu …

:

* usnuli jste tehdy oblečení
mezi počítači

sněženka
v konci listopadu

* a konce vlasů stříbrní si směle k nebi vstříc
a dál spala v krabici?

pět stop
a spí u matného kocoura - u přítele


* na dalším obrázku?

nevím nic
kéž bych ji měl blíž

...omlouval se ze zpovědi

kéž bych ji nevysál ze slov

a nezbavil smíchu

to já bezbřehý
to já sob...

* tady jste ale
parkový flegmatik aby vás kropili zavlažovací systémy
a potom začáral jste ji
ignoroval i touhu při polibku?

musel jsem zkontrolovat světelné sítě... vidíte
ztrácí se

* l? a tmavovláska?


zapomněla
zapomněla všechno co jsme
a změnila se v přítelkyni vloček a má v srdečních síních
svá mňoukací chci tě

lísá se a růžovou tlapkou hladí větu
cizích sametů

* pozdravili se už růžovými čumáčky?



potom v nemocnici když jsem usínal
říkal jsem
vidím vás kočko
ale spatřil jsem i nějakého pána …

ta kočka viděla do jiných dimenzí
a pán mlčky čekal

protože jsem ještě držel

ještě jsem držel život a oni mě neodloučili od psí

bylo to naposled
co jsem se měl kam vrátit a nelinka nezapomněla

rozumíte?

nezapomněla!


hvězda máje
posunula se jak nebezpečný podzim
přiklonila se blíž a šeptla

jsme tu pro vás
hvězdáři
Autor J's .., 30.11.2024
Přečteno 23x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, karolinakarol, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Teda. Jsou tam samá krásná slova a spojení, ale rozšifrovat bych je nedokázala ani za milion let.

30.11.2024 04:30:05 | karolinakarol

líbí

děkuji v tom případě by hvězdář navrhoval setkání
s mimozemskou civilizací... a milion let světelných? to dáme*

30.11.2024 05:04:42 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel