Světelní ptáci ukřižují nebe
to však nevstane beze mě či tebe
neonové lampy ukazují cestu
vítr fouká, blíží se ke stu
v srdci rtuť pod bodem nula
ani kytka se k tobě nepřivinula
ptáci z nebe zakryjí hvězdy
a já –
v tmě –
ukládám se pod mramorové desky.