Májová
Anotace: První Máj je lásky čas, však ne každý, kdo miluje, má dnes veselý hlas...
Pohádka Máje z čítanky,
kterou sám život psal,
je jako hádanky,
jež kdysi jsi mi dal.
Každým rokem zjara
se historie srdcí píše nanovo
a jen blázen by se zdráhal.
Lásce bránit se - bláhovo!
Tam kdesi v šerém boru tínu
v chvilce sladce rozjímavé
řekou milostných myšlenek plynu,
prosím Tvé srdce nevšímavé.
Svou studánkou blankytem hrající,
vpusť mě do říše svých snů.
Svým srdcem do rytmu Máje bijícím,
nahlédnout dej mi v život Tvůj.
Dnes je první Máj,
první Máj je lásky čas.
I dnes doufám v lásky háj,
kde místo vánku zní Tvůj hlas.
Komentáře (2)
Komentujících (2)