Večerní šílenství
Anotace: Srdce se pro lásku zlomí, ale nesmí se rozlomit.
Večerní šílenství
Světelní ptáci ukřižují nebe –
krvácí z jizev lidských duší.
Lesy na obzoru upalují –
saze a popel halí nebe do noci,
vstávají noční andělé.
Vlnobití proudů prohání se vlasy,
jarní třešně smutkem sněží,
před špičkami utíká kamení,
řeka dole dohání letní čas.
SILENCE
Ozvěny údolí křičí:
Stůj!
Andělé z nebes padají.
Přej si něco!
„Chci být světelný pták...“
ŠÍLENČE
- - -
Bílé kvítky halí duši bláznovu do závějí –
krev už do srdce neproudí –
Nebe utišilo plačící svět,
aby mohl znovu vstát z mrtvých.
Jak dokážeš žít dál?
Komentáře (1)
Komentujících (1)