déšt
Anotace: ...svlažil duši moji vyprahlou...
V chladivých provázcích,
jež měří si zem,
jak hluboko mají sem ,
z šedi nebeské,
žijí si chvíli,
však život co má
svůj smysl,
v každičké krůpěji,
kdo naslouchá,
nalezne kouzlo své,
a rozpustí se
na chvíli i splíny naše
a čistá zdá se
býti mysl.
Voňavou zahradou
se snáší kapek
vodopád,
a kvítků lačnícím,
tak jako nám,
je za potravu
a můj hrad z písku
zůstává dál stát,
i když Tě nepřivítám
nikdy znova
na svém prahu..
však přesto
zůstaneš mi deštěm
co dodal mojí duši vláhu...
a navždycky Tě budu
lásko milovat...
Komentáře (3)
Komentujících (3)