Pro mrňata
Anotace: Zatím poslední říkanky pro děti, abych taky nezdětinštěl.
Deštník
Tahle věc je občas nutná,
když je krásně, je nám putna.
Však když prší, hodně leje,
každý si ho rychle přeje.
Vlčí mák
Pole zdobí svojí krásou,
dívky po něm jenom pasou.
Ve vlasech ať Hanče, Máří,
rudé květy potom září.
Koloběžka
Do kopečka jde to ztěžka,
naříká si koloběžka.
Ale dolů, to je jízda,
radostně si potom hvízdá.
Drak
Hrozný drak to jistě není,
dělá dětem potěšení.
Hned však mizí, když jde mráček,
boji se on o svůj fráček.
Rychle k domu zatáčí,
má strach, že se rozmáčí.
Ač je chrabrý nadmíru,
tělo má jen z papíru.
Přečteno 1066x
Tipy 22
Poslední tipující: PIPSQUEAK, střelkyně1, Lion, CRASH, Jeněcovevzduchukrásného, ZILA78, Květka Š., zaba.zuzla, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)