Anotace: A pan krtek s paní krtkovou od rána jsou na nohou
Sbírka: (°+°)Pohádkové(°+°)
Pomněnky
~~~*~~~
Na zahrádce,na paloučku
i u potůčku v lese
rostou drobné pomněnky
a to jsou vlastně malé víly
modrooké dívenky,
na zahrádce pozdraví
pana krtka i paní krtkovou
ti jsou už brzy ráno na nohou.
Oni hrabou chodbičky
jednu,druhou,třetí
prý ať se mají kde prohánět
jejich krtčí děti.
Pomněnkovým vílám
se krtince vůbec nelíbí,ne,ne,ne
na záhonku je to vážně
tuze nepěkné.
Ale jak viděly ty malé krtečky
si hrát,
z kopečků se klouzat
a vesele se smát,
tak to ani pomněnkám nevadí
z hlíny kopečky.
Pro krtečky supr klouzačky.
A krtek i s paní krtkovou
klidně hrabou dál
jednou ten krtek
snad poklad vyhrabal.
Jé,on našel zrcátka kousek
a hned si prohlížel
ten jeden svůj vousek,
ta jeho krtková mu pošeptala
„ty jsi krtku ale trdlo“
ty nevíš že lepší než pro tebe
je pro víly zrcadlo?
A teď se každá pomněnečka
před zrcadlem točila
aby se všem na zahrádce
i na palouku u studánky
líbila.
~~~*~~~*~~~