Anotace: Mlsoun jeden,málem nám zmrznul v ledničci...pšik..
Sbírka: (°U°)Pro děti(°U°)
Bubák Ťululum.
————–
Bubák z rodu bubáků domácích
se jmenuje Ťululum,
rád se kouká do ledničky,
do naší i k sousedům.
Jednou dostal chuť na malý dortíček,
v ledničce ho zavřeli,
málem z něj byl ledňáček.
Celou noc tam bubák mrzne,
už mu zuby cvakají
a ostatní bubáci mlsouna už hledají.
Z ledničky je slyšet nějaké
cvak,cvak,cvakání
a to i ostatním bubákům hrůzu nahání.
Až k ránu jsme ledničku otevřeli
a tím jsme bubáka Ťululum
před umrznutím zachránili.
V krku ho však boli a kýchá,pčik,pčik
a chraptí jak starý dědek námořník.
Teď nemůže ani pípnout
ani bubu,strašit,
na krk dostal obklad a musí se léčit.
A než ostatní bubáci obletěli
pětkrát dům,
tak rychle se uzdravilo,
to naše milé Ťululum.
Teď si ale pozor dává na svůj
mlsný jazýček
a trochu se bubák bojí.Cha,cha,cha
bojí se ledniček……
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
To je úžasný!!
08.04.2012 23:55:15 | nepřihlášený komentátor