Anotace: A zavoláme zvonečkovým telefonem
***☺ ***
U muchomůrek
*************
V lese u smrčků vyrostly
dvě červené muchomůrky,
klobouk mají s puntíčky
zavázaný na šňůrky.
Kolem víla tancuje,
skotačí a zpívá
je to víla od kapradí
a dovádí,jak divá.
Auvajs,
to do pampelišky vrazila
upadla,kolínko si odřela.
K víle žabka přiskákala
a bolavé kolínko
jitrocelem obvázala.
Pomohla ji vstát,
a zavedla do domečku
až se ti to zahojí,
zas dáš se do tanečku.
Zítra přijdu,povídá žába,
přivedu i žabáka
ať tam dole,u potůčku,
pořád jen sám nekváká.
Muchomůrky povyrostly,
už lezou další tři,
jak je vidí naše víla
hned v očích se ji zajiskří.
Zvonečkovým telefonem
další víly zavolá
a všechny už tancují
dokolečka,dokola.
Žabák tu svou žabičku
pak učí kvákat písničku,
zas veselo je v lese
když se píseň
kolem smrčků nese…
……