Srdeční i srdíčková

Srdeční i srdíčková

Anotace: ...

O velikém srdci
a malém srdíčku
v jednom dýka trčí,
druhé zpívá písničku.

"Maruško, Ty vodo živá,
kdo to v Tobě slabě zívá?"

To je malá deštěnka,
růžička i pomněnka
její slzy ráda mívá,
rosa, co se v trávě skrývá.

"Může malá kapička
rozezpívat srdíčka?"

Když jsou oči otevřeny,
muži, děti, také ženy
mohou srdce otevřít,
zemi by se žilo líp.
Les a zvěř i kamení
svoje srdce nemění.

"Rád bych se Tě přece ptal,
proč se skrývá v nitru skal?"

Skála, to je pevný hrad,
pozná, kdo má vodu rád.
Štítem je i ochranou,
vždy se vody zastanou
rytíř měsíc, víla luna,
voda vzešla z jejich lůna.
Meče stříbrem nabrousí.
Matky, ty jen vzdechnou si,
slzy z očí utrousí.
Všechny kříže všech svých dětí
voda vždy má na paměti.

SVĚT SE SVĚTÍ!
Autor Inge, 15.01.2013
Přečteno 785x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel