Anotace: A tady druhá,větší opět pro nejmenší.
Ježek kráčí po koleji
na vandr si zrovna vyšel
hůlkou klepe do pražců
trénuje se aby slyšel.
Bodlinami propíchaný
na zádech batoh zánovní
plný listů,telegramů
je to ježek poštovní.
Jedno pivo na nádraží
než si na dno láhve kouk
židličku si připích k zadku
a navíc mu vláček fouk.
Teď už pošta dozajista
zaznamená zpoždění
netrap se tím nepospíchej
nebude to ke čtení.