Anotace: Zase jedna pro přísné ale vděčné publikum.
Všichni zpěvní ptáčci
neposední hajdaláčci,
po stromech jen poletují
zpívají si pikle kují.
Pěnkavička Tina
trošičku je jiná,
k tomu všemu křiku
natahuje harmoniku.
Do školy když spíchá
špatně se jí dýchá,
doktor ježek zvolal jen
nosní mandle musí ven.
Provedl to odborně
Tina zpívá výborně,
na vše pozor dala více
její máma pěnkavice.