Ukolébavka

Ukolébavka

Ukolébavka

 

 

Slunko už zapadá a tma se blíží,

měsíček kulatý z oblohy shlíží,

je čas se zakutat, zaklapnout kukadla,

i Brouček s Beruškou složili tykadla.

 

Běžte už spát, peřinka volá,

je slyšet z postýlky - hej hola hola,

no tak už honem, teď všichni spát,

ať si zas zítra můžeme hrát.

 

Klidná je noční čerň, jen voda hučí,

i medvěd v pelechu spokojen mručí,

pěvci už dopěli poslední tóny,

je slyšet jak bimbaj kostelní zvony.

 

Běžte už spát, peřinka volá,

je slyšet z postýlky - hej hola hola,

no tak už honem, teď všichni spát,

ať si zas zítra můžeme hrát.

Autor hubape, 24.09.2013
Přečteno 1077x
Tipy 13
Poslední tipující: danaska, Akrij8, adaj, hanele m., Jenda P., MARKO, James Libustka, Jeněcovevzduchukrásného, Radhuza, Obeil, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Hezoučká ukolébavka. Musí se po ní dětičkám moc dobře spinkat.

28.05.2015 19:48:38 | danaska

líbí

hezká ukolébavka, pěkně zveršovaná :-) Byla by hezká i jako písnička...

06.01.2015 09:34:42 | Jenda P.

líbí

ukolébavka je samozřejmě písnička, myslel jsem, že by bylo hezké ten básnický text zhudebnit...

06.01.2015 10:06:45 | Jenda P.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel