Pohádka před usnutím.

Pohádka před usnutím.

Anotace: Pro dítě co v nás ještě neusnulo.

Sbírka: Písně vody

 Kam uschovat se smějí víly?

 

Když kouzelník , ten zlý čaroděj.

Životu jejich, špatný děj, chtěl přičarovat.

„Dobroděj.“

 

Kde potrhaný jen svůj šat,

smějí si víly uschovat?

By zhojil se a zcelil .

Zcela.

 

Královna moří vždy věděla, kam ukrýt je.

S vlídnou milostí.

Když zhostily se bez hostí, chmury těch víl.

 

Jak motýl, co  prudkým deštěm sražen.


Věděla, že nemohou na zem.

Neb do vod svých moří musela je skrýt.

Vždyť nechtěly,ba nemohly jít,

nožky těch víl, jimž závoj se trhal.

 

Čaroděj ten časem jen mrhal, když hledal je všude po Zemi.

 

Ony ke Královně své  schouleny,

tiše si nový závoj tkají.

Nožky se hojí.

 Už nelkají nad tím, čím projít musely.

 

A tak tu začne nový rým.

Nemusí běžet mnoho zim.

Víly zas tančí na paloucích.

 

Možná je potkáš?

 Kolemjdoucí.

 

Autor Malá mořská víla, 17.07.2014
Přečteno 830x
Tipy 8
Poslední tipující: gabkin, jitoush, Gabriela Green, Pamína, AndreaM
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásně poplete....teda propletené veršování, hraješ si tu s rýmy jako s motýli tohle každý nesvede a je radost číst když se to povede. Jako tady :-)

08.05.2018 20:35:37 | klaun

Děkuji Ti že jsi mi ji připomenul...je pořád s kouzlem ukrytým :)

16.05.2018 22:21:52 | Malá mořská víla

když to čteš.... je to fakt pohádka.

25.10.2014 00:00:40 | gabkin

díky gabkine, tak jsem to chtěla:-)

25.10.2014 00:05:19 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí