Anotace: ...
Běží lesem krteček,
nese s sebou stromeček,
doma pěkně v teplíčku,
ozdobil pak jedličku.
Krtková je dojatá,
ba i malá krtčata,
potom všichni pospolu,
usedají ke stolu.
A když zazní koledy,
mají šťastné pohledy,
každý dostal dáreček,
rozdával je krteček.