Měsíce v roce
Anotace: Báseň pojednávací o měsících roku
Rok začne v den lednový
vytvoří nám vždy led nový
V chladném, měsící únoru
chodíme v teplém úboru
vždy na začátku března
příroda teplé slunce pozná
když začne měsíc aprílový
ryby z řeky vyloví
Takhle v půli května
rodí se země dětma
Šestý měsíc je červen
barví se slunci červeň
Ze začátku července
vily víly věnce
V teplý den srpnový
je vedro taky Srbovi
V devátém měsíci září
všem školákům se daří
Vždy když začne říjen
myslivci mají lovem příjem
Přichází k nám listopad
to básník dostane nápad
Vánoční měsíc jest prosinec
básně i roku je konec
Přečteno 2499x
Tipy 2
Poslední tipující: jitka.svobodova
Komentáře (2)
Komentujících (2)